субота, 24 вересня 2016 р.

Відверте знущання з ракетно-космічної галузі України?




Ситуація з КБ «Південне» схожа на відверте знущання з ракетно-космічної галузі України. Здавалося б, у часи, коли українська Держава має захищати кордони від ворогів, утверджуватися й далі в галузі ракетобудування, таке підприємство як КБ «Південне» - повинне працювати «на повну»… Та й не тільки воно – той же «Південмаш», що колись наводив жаху на увесь Світ, міг би «творити» на «воєнку». Але, що Ми бачимо нині? Вже не один рік йде битва якоїсь тіньової нерозумної сили з розвинутим підприємством КБ «Південне»! Цю ганебну битву можна назвати скорше рейдерським захопленням КБ, бо має усі окраси рейдерства – палке бажання загарбати у будь що те, що може принести швидкий дохід.
Та чи не на знищення це йде: космічної, оборонної галузі України?
Чи не задля цього стільки бруду вже вилито раніше на генерального конструктора КБ «Південне», Олександра Дегтярьова? Цього професіонала звинувачували в мільярдних збитках, в невиконанні проектів, узятих в розробку. Але всі ці звинувачення виявилися надуманими, і завдяки активному втручанню дійсно патріотично налаштованих сил, представників партії «Батьківщина», працівників та юристів КБ «Південне» спроба прибрати КБ до рук рейдерам не вдалася. Олександра Дегтярьова поновили на посаді й все нібито заспокоїлося. Нібито…
 В серпні цього року в КБ «Південне» бажання контролюючих органів поставити на «хлібні» посади «своїх» людей розгорілося з новою силою, та й не дивно – чи ж не ласо взяти під контроль валютні потоки такого передового підприємства! Ласо…  Як відомо, КБ" Південне "ім. М.К. Янгеля "- основний науковий центр України. Він володіє передовими космічними технологіями та залучає сотні мільйонів доларів в Україну щорічно, вагома частина продукції і послуг компанії поставляється на експорт, включаючи країни ЄС і США. Тож, є чого бажати усіляким «діловарам»!
Та чи розуміють ті, хто нечесно цього підприємства прагнуть, масштаби біди яка може статися, якщо захоплять в руки КБ «Південне» ті, хто не розвиватимуть його а лишень «смоктатимуть» з усіх боків?
Питання КБ – це питання усієї боєздатності України й на сотні, а можливо і на тисячі років уперед, воно визначає майбутнє нашої Держави, вектор її руху на «розвиток» або на «нищення».
Україна ж має бути лідером у космічних та оборонних галузях. Це не повинно ставитися «під питання»! Той, хто ставить таке питання – ворог нашого народу та Державності!
Та продовження бридкої історії з КБ «Південне» триває…
Його кульмінаційна частина «марлізонського балету» - недавній конкурс кандидатів на посаду генерального директора КБ «Південне», що вже визначив двійку лідерів. І хоча конкурс на заміщення посади генерального директора КБ відбувається згідно з постановою Кабміну, та він має багато питань. Той же другий президент України, не вагаючись, назвав це дійство не чим іншим - як «фікцією». Та й як же інакше оце усе назвати, коли з 9 кандидатів-учасників конкурсу члени комісії(не до кінця зрозуміло за якими парламентами характеристик кандидатів проводився взагалі відбір) обрали 2 людини, – саме тих осіб, що ніякого відношення до галузі ракетобудування не мають!
Генерального ж конструктора Олександра Дегтярьова, якого в травні цього року суд поновив на посаді генерального директора КБ «Південне»(так як в новому статуті прописана тільки посада Генерального директора), члени означеної диво-комісії в число осіб, які би могли керувати підприємством, не включили. От і кандидатура Олександра Камишова(заступника головного економіста КБ «Південне».), теж не підійшла комісіянтам… «Обидва наших кандидата отримали відмову від конкурсної комісії.» - зазначає з гіркотою у голосі Перший заступник генерального директора, генерального конструктора КБ «Південне» Євген Віталійович Курячий, додає з тяжкістю в голосі: Дві ж особи що пройшли відбір - до космічної, ракетної і оборонної галузі не мають ніякого відношення »
Тут виникає питання: тобто в КБ «Південне» найближчим часом керуватиме дилетант? Тоді за якими параметрами його відбирають на посаду гендиректора, за якими знаннями та вміннями, якщо не мають обрані кандидати ані розуміння ситуації в ракетно-космічній галузі та оборонці, ані якусь належність до них…
От і представники КБ «Південне» зазначають, що на сьогоднішній день залишаються неясними умови, за якими проводився відбір кандидатур на посаду директора: «Передбачувані кандидати, за умовами конкурсу повинні б мати певний стаж роботи, а також досвід роботи керівником підприємства чисельністю понад 500 осіб не менше 5 років. Та за попередньою інформацією люди, які пройшли відбір, цього досвіду не мають », - зазначають фахівці.
У команди КБ «Південне» є побоювання, що особи, які не мають досвіду керування науковим високотехнологічним підприємством, просто знищують його . «Це вплине на міжнародний ринок, з яким ми ведемо серйозну роботу. Імідж Дегтярьова дуже високий на міжнародному рівні. Поява ж на посаді керівника КП «Південне» непрофесіонала, - призведе лишень до недостатнього притоку капіталу в країну, а це дуже великі гроші », - зазначає Євген Курячий.
Тож невже знищення космічної галузі України дійсно крокує країною?
Нині колектив «КБ« Південне »офіційно направив заяву у всі владні інстанції про непрозорість проведення конкурсу на посаду генерального директора, генерального конструктора : В Адміністрацію Президента України;
 Секретарю Ради національної безпеки і оборони України О.В. Турчинову;
Прем’єр-міністру України В.Б. Гройсману; Першому віце-прем’єр-міністру України С.І. Кубіву; Міністру оборони України С.Т. Полтораку; Начальнику Генерального штабу Збройних Сил України В.М. Муженку;
Голові Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони С.В. Пашинському та громадськості України.
В листі-звернені колектив КБ висловлює стурбованість ситуацією, що склалася в рамках конкурсного відбору: «Ми звертаємося до вищих посадових осіб держави з вимогою втрутитися в ситуацію, в межах їх компетенції, не допустити прийняття рішення, яке, на думку колективу, невідворотно призведе до краху підприємства і ракетно-космічної галузі в цілому.» - зазначається в заяві.
З заявами можна ознайомитись:
Чекатимемо на відповідь Влади разом з КБ «Південне». Та пам’ятаймо: Хто бореться за долю ракето-космічної галузі нашої Держави – виборює долю України! Чи ж не так, Панове?

Немає коментарів:

Дописати коментар